Ажлын байранд тавигдах шаардлага:
- Тогоочийн үнэмлэх болон хоол үйлдвэрлэл, хоолны технологийн чиглэлийн баклавар /Мэргэшлийн зэрэгтэй бол давуу тал болно/;
- Хувийн зохион байгуулалт сайтай, багаар ажиллах чадвартай.
- Өсөн дэвших, тогтвортой ажиллах сонирхолтой;
- Ачаалал даах чадвартай;
- Шударга, зарчимч, ёс суртахууны доголдолгүй, зан төлөвийн муу зуршилгүй байх;
- Хуулийн дагуу цэргийн жинхэнэ алба хаах үүргээ биелүүлсэн байх (цэргийн жинхэнэ албыг биеэр хаасан бол давуу тал болно).